Politika zasebnosti

Obvestilo o zasebnosti vas obvešča o obdelavi osebnih podatkov, ki jih zbiramo od uporabnikov, naročnikov, obiskovalcev (nadalje, skupaj, »posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki«) storitev (v nadaljevanju: »storitve«) naše spletne strani (V nadaljevanju: »spletna stran«).

OBVESTILO O ZASEBNOSTI

(Nazadnje posodobljeno: 29. junija 2018)

Gedeon Richter, trženje, d.o.o.(v nadaljevanju „družba‟) je zavezana varstvu zasebnosti posameznikov. S tem obvestilom vas obveščamo o obdelavi osebnih podatkov, ki jih zbiramo od uporabnikov, naročnikov in obiskovalcev (v nadaljevanju skupaj „posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki‟) svojega spletnega mesta (v nadaljevanju „spletno mesto“) oz. storitev (v nadaljevanju „storitve“). Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki in so mlajši od 16 let (v nadaljevanju „mladoletniki‟), niso upravičeni do uporabe naših storitev, zato prosimo, da mladoletniki družbi ne posredujejo nobenih osebnih podatkov.

Preberite to obvestilo o zasebnosti, skupaj z našimi Splošnimi pogoji uporabe in Obvestilom o piškotkih.

Obvestilo o zasebnosti lahko s posodobitvijo te objave kadar koli spremenimo. Ko bo to potrebno, pa bomo pridobili vašo privolitev k spremembam. To, kdaj je bilo Obvestilo o zasebnosti nazadnje posodobljeno, lahko ugotovite, če si ogledate legendo „Nazadnje posodobljeno‟ na vrhu tega Obvestila o zasebnosti.

Spletno stran vzdržuje in upravlja družba Gedeon Richter, trženje, d.o.o.(z registriranim sedežem na naslovu: Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana; matična številka družbe: 6064655000; v nadaljevanju: „mi‟ ali „družba‟).

KDO BO UPRAVLJAVEC PODATKOV?

Upravljavec je družba Gedeon Richter, trženje, d.o.o.(z registriranim sedežem na naslovu: Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana; matična številka družbe: 6064655000; v nadaljevanju: „mi‟ ali „družba‟). Vaše podatke bo obdelovala družba skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov) in nacionalnimi zakoni, ki se uporabljajo za to spletno mesto.

KAJ JE NAMEN OBDELOVANJA PODATKOV?

Podatke obdelujemo zato, da vam lahko ponudimo Storitve, ki jih želite.

Osebne podatke, zbrane od posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, bodo obravnavali naši zaposleni, zaupno pa jih bomo hranili in uporabljali za zakonit in pomemben namen zagotavljanja storitev za vas.

Osebne podatke, zbrane od posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, bodo obravnavali naši zaposleni, zaupno pa jih bomo hranili in uporabljali za zakonit in pomemben namen zagotavljanja storitev za vas. Namen obdelave osebnih podatkov in uporabe vaših osebnih podatkov je lahko:

 1. povezan z našimi storitvami, na primer
  • izpolnjevanje zahtev, posredovanih prek našega spletnega mesta, odgovarjanje na vaše poizvedbe ali zahteve;
  • zagotavljanje komunikacijskega kanala, prek katerega se nas obvešča o neželenih učinkih v farmakovigilančne namene.
 2. prepoznavanje posameznikov, ki uporabljajo naše storitve in na katere se nanašajo osebni podatki;
 3. sledenje statusu vaše prošnje ali zahteve;
 4. pošiljanje sporočil, prilagojenih posebej za vas;
 5. pošiljanje administrativnih obvestil ali sporočil, ki se nanašajo na vašo uporabo naših storitev;
 6. zaščita pred goljufijami in zlorabami, njihovo preprečevanje ter zagotavljanje varnosti komunikacije na našem spletnem mestu;
 7. obravnavanje pritožb in uveljavljanje naših Splošnih pogojev uporabe, Obvestila o zasebnosti in Obvestila o piškotkih.

Vaše osebne podatke bomo morda obdelovali tudi v namene, o katerih smo vas prej občasno obveščali, če se bodo takšni drugi nameni neposredno nanašali na namene, navedene v Obvestilu o zasebnosti in Obvestilu o piškotkih, in bodo združljivi z njimi.

KAKŠNA JE PRAVNA PODLAGA OBDELOVANJA PODATKOV?

Razen če vam v tem Obvestilu o zasebnosti ni sporočeno drugače, je obdelava vaših osebnih podatkov prostovoljna in temelji na vaši prostovoljno dani privolitvi. Imate pravico, da privolitev kadar koli umaknete. Umik privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki temelji na privolitvi, preden je bila ta umaknjena. Če zahtevanih osebnih podatkov ne predložite, vam svojih storitev morda ne bomo mogli zagotavljati. Če katera koli sporočila predstavljajo neposredno trženje (vključno z glasili), vas bomo zanje zaprosili z ločenim soglasjem.

V povezavi z obvestili o neželenih učinkih je pravna podlaga za obdelavo podatkov spoštovanje evropskih in nacionalnih farmakovigilančnih zakonov.

Osebni podatki se bodo obdelovali tudi v obsegu, kot je potrebno za uresničevanje naših zakonitih interesov, ki jih imamo kot upravljavec podatkov (npr. za zaščito in preprečevanje goljufij, upravljanje naših poklicnih odnosov, zagotavljanje informacij o naših izdelkih, obravnavanje pritožb in uveljavljanje naših pogojev).

KATERE OSEBNE PODATKE LAHKO ZBIRAMO?

Pri izvajanju svojih dejavnosti in za zgoraj navedene namene obdelujemo (zbiramo) naslednje osebne podatke posameznikov, na katerega se ti podatki nanašajo:

 • Ime (ime in priimek): s temi informacijami vas lahko identificiramo. Če privolite v obveščanje prek novic, moramo evidentirati vaše ime in elektronski naslov.
 • Želeni jezik: te informacije omogočajo, da vam lahko pošiljamo obvestila v jeziku, ki ga razumete.
 • Elektronski naslov Te informacije omogočajo, da vas lahko identificiramo in vam pošiljamo obvestila, vključno s sporočili neposrednega trženja (če privolite v prejemanje takšnih obvestil). Vaš elektronski naslov lahko uporabimo tudi za to, da zaprosimo za povratne informacije glede kakovosti zagotavljanja svojih storitev ali podpore za kupce.
 • Informacije o sporočilih: da vam bomo zagotovili podporo za stranke in po potrebi obravnavali morebitne pritožbe, bomo hranili evidenco naše komunikacije z vami, vključno s kakršnimi koli pritožbami, ki bi jih vložili, ter vključno s kakršnimi koli potrdili o prebranih sporočilih.
 • Splošne informacije o uporabi: informacije, iz katerih izvemo, kako uporabljate naše storitve, ko obiščete naše spletno mesto, vključno z načinom iskanja in izbirami, evidenco iskanj, ki jih izvedete na našem spletnem mestu, in dejavnost brskanja (vključno z naslovom IP, časom obiska, interakcijo na strani, omejenimi podrobnimi informacijami o lokaciji, napravi in programski opremi uporabnika, o prvem ali ponovnih obiskih, z informacijami o virih prometa). Te informacije uporabljamo za izboljševanje storitev, ki vam jih zagotavljamo, ter za ugotavljanje področij, na katerih je mogoče kakovost naših storitev izboljšati.

Naše storitve niso usmerjene k zbiranju občutljivih osebnih podatkov od posameznikov, na katere se ti podatki nanašajo, vendar te občutljive podatke na našem spletnem mestu lahko podate za namene farmakovigilance

ALI UPORABLJAMO PIŠKOTKE?

Da vas naše spletno mesto razloči od drugih uporabnikov, lahko uporablja piškotke. S tem lahko zagotovimo, da bo vaša izkušnja pri brskanju po našem spletnem mestu dobra, in nam omogoča tudi, da jo lahko izboljšujemo.

Piškotek je majhna datoteka s črkami in številkami, ki jo shranimo v vašem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika, če se s tem strinjate. Piškotki vsebujejo informacije, ki se prenesejo v trdi disk vašega računalnika.

Za več informacij o uporabi piškotkov na našem spletnem mestu preberite naše ločeno Obvestilo o piškotkih na https://www.richter.si/obvestilo-o-piskotkih/.

KJE SO INFORMACIJE SHRANJENE IN KDO JIH BO VIDEL?

Dostop do vaših osebnih podatkov bodo imele samo tiste pooblaščene osebe v družbi, ki bodo te podatke nujno morale poznati za izpolnitev svojih nalog. Nobenih vaših osebnih podatkov ne bomo razkrivali tretjim osebam, kakršnim koli zunanjim organom ali organizacijam, razen kot je opredeljeno spodaj ali pa tak prenos zahteva ali dovoljuje zakonodaja.

Kot obdelovalce podatkov lahko vključimo tretje prodajalce (v nadaljevanju „obdelovalci podatkov“), da nam zagotavljajo storitve, ter jim posredujemo osebne podatke, prav tako lahko osebne podatke posredujemo pravnim in drugim svetovalcem, ki nam pomagajo. Kljub temu v tem primeru vedno zagotavljamo zaupnost vaših osebnih podatkov, na primer s sklenitvijo pogodbe o zaupnosti in nerazkrivanju zaupnih informacij.

KAKO DOLGO BODO HRANJENI OSEBNI PODATKI?

Osebnih podatkov ne hranimo dlje, kot je potrebno, da izpolnimo namene, zaradi katerih te osebne podatke obdelujemo (zbiramo), razen če nam veljavna zakonodaja posebej ne nalaga dlje trajajoče obdelave osebnih podatkov.

Osebne podatke bomo izbrisali, če

(i)     umaknete privolitev, na kateri temelji obdelovanje podatkov, in ni več pravne podlage za obdelavo;

(ii)    če ugovarjate obdelavi podatkov in ni prevladujočega zakonitega interesa za obdelavo podatkov ali pa, če ugovarjate obdelavi za namene neposrednega trženja;

(iii)   so bili osebni podatki obdelovani nezakonito in

(iv)   je treba osebne podatke izbrisati zaradi skladnosti s pravno obveznostjo, ki jo mora družba spoštovati.

Izbris se ne uporabi v obsegu, v katerem je obdelava nujna za skladnost s pravno obveznostjo, zaradi katere je družba dolžna izvajati obdelavo, ali za izvajanje naloge v javnem interesu ali za izvajanje javne oblasti, dodeljene družbi (če obstaja), za namene arhiviranja v javnem interes, znanstvene ali zgodovinske raziskovalne namene ali statistične namene, uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov družbe.

DO KAKŠNIH MEDNARODNIH PRENOSOV PODATKOV PRIHAJA?

Če vas s tem Obvestilom o zasebnosti ali katerim koli drugim sporočilom ne obvestimo drugače, vaših osebnih podatkov ne prenašamo v državo ali na območje zunaj Evropskega gospodarskega prostora.

KAKO ZAGOTAVLJAMO CELOVITOST PODATKOV?

Sprejeti bodo vsi praktični in razumni ukrepi za zagotavljanje točnosti podatkov, ki jih hranimo. Vzdržujte posodobljeno stanje svojih osebnih podatkov in nas o kakršnih koli spremembah teh podatkov, ki nam jih posredujete, obvestite.

KAKO VARUJEMO OSEBNE PODATKE?

Izvedli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo varnost osebnih podatkov in se izognemo nepooblaščenemu ali nenamernemu dostopu, zbiranju, uporabi, razkritju, kopiranju, spreminjanju, odstranjevanju, brisanju ali drugi nepooblaščeni uporabi. Ne spreglejte, da elektronski prenos informacij ne more biti popolnoma varen. Da zaščitimo varnost informacij, ki jih obdelujemo, uporabljamo protokol Secure Sockets Layer (SSL) in šifriranje gesel. Ne spreglejte, da imate pozitivno dolžnost ohranjanja varnosti informacij o svojem geslu in nedeljenja teh podatkov s tretjimi osebami.

Vse informacije, ki jih prejmemo o možnih neželenih dogodkih, povezanih s svojimi izdelki, bodo na voljo samo omejenemu osebju, ki mora imeti dostop do teh podatkov za opravljanje svojih delovnih nalog, podatki pa so zavarovani z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi.

KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE IN PRAVNA SREDSTVA?

Imate pravico do izbrisa, posodobitve, označevanja ali blokiranja nepopolnih, netočnih, neprimernih ali zastarelih osebnih podatkov. Če menite, da so kateri koli osebni podatki, ki jih hranimo o vas, nepopolni, nepravilni ali zastareli, lahko z nami stopite v stik in izvedli bomo potrebne popravke v petindvajsetih (25) dneh. Sprejeti bodo vsi praktični in razumni ukrepi za zagotavljanje točnosti podatkov, ki jih hranimo. Če oporekate pravilnosti ali posodobljenosti osebnih podatkov in te trditve ni mogoče nedvoumno preveriti, bomo take osebne podatke označili. Zahtevate lahko izbris osebnih podatkov, vendar nas morda zakonodaja zavezuje k temu, da jih ohranimo in jih ne izbrišemo (ali pa, da jih za določen čas blokiramo ali označimo, pri čemer bomo zahtevo po izbrisu upoštevati le, ko bodo takšne zahteve izpolnjene).

Imate pravico, da ste obveščeni o tem, kakšni podatki o vas se obdelujejo. Na tako zahtevo po dostopu do osebnih podatkov bomo odgovorili čim prej, najkasneje pa v petindvajsetih (25) dneh od njene predložitve. Za potrditev vaše identitete bomo morda zahtevali predložitev dodatnih informacij. Upravičeni ste tudi do ugovora zoper obdelavo osebnih podatkov, razen če je obdelava ali prenos osebnih podatkov potrebna le za izpolnjevanje pogodbene obveznosti, za uveljavljanje naših zakonitih interesov ali zakonitih interesov uporabnika podatkov ali katere koli druge tretje osebe (razen, če je obdelava podatkov obvezna), in prav tako, če jo dovoljuje zakonodaja. Takšne ugovore bomo pregledali v petnajstih (15) dneh po vložitvi ugovora. Če se z našo odločitvijo v zvezi s kakršnim koli ugovorom ne strinjate, imate pravico do sprožitve sodnih postopkov v tridesetih (30) dneh po prejemu odločitve, ki zavrača takšen ugovor.

Če menite, da so vam bile pravice do zasebnosti in varstva podatkov kršene, se lahko obrnete na informacijskega pooblaščenca (Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, telefonska številka: +386 1 230 97 30, številka telefaksa: + 386 1 230 97 78; e-pošta: gp.ip@ip-rs.si) ali pa sprožite sodni postopek proti družbi (ali drugemu upravljavcu), v kateri lahko zahtevate tudi nadomestilo za škodo, ki ste jo utrpeli zaradi nezakonite obdelave osebnih podatkov ali kršitve varnostnih zahtev pri varovanju podatkov. S tem dokumentom vas obveščamo, da lahko sodni postopek sprožite pri sodišču v Republiki Sloveniji, ki ima pristojnost na območju vašega stalnega bivališča.

Ta spletna stran lahko vsebuje povezave na spletna mesta tretjih oseb. Ta povezana spletna mesta niso pod našim nadzorom in jih urejajo lastne politike o zasebnosti. Ne odgovarjamo za prakse v zvezi z zasebnostjo na katerem koli takšnem povezanem spletnem mestu.

PRAVICA DO UGOVORA, VKLJUČNO Z NEPOSREDNIM TRŽENJEM

V nekaterih primerih lahko uporabimo vaše osebne podatke, da vam posredujemo informacije, povezane z našimi izdelki in panogo, ali vas povabimo na dogodke. Imate pravico, da kadar koli ugovarjate takšni obdelavi za neposredno trženje ali drugi obdelavi iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, tako da pošljete elektronsko pošto na info@richter.si ali se prek povezave, ki je na voljo v vsakih novicah, odjavite od novic.

KAKO LAHKO STOPITE V STIK Z NAMI GLEDE TEGA OBVESTILA O ZASEBNOSTI?

Za informacije v zvezi s poizvedbami in zahtevami o varstvu podatkov, ki jih predložijo posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, se obrnite na našo družbo (telefonska številka): +386 8 205 68 70; elektronski naslov: info@richter.si).

Ste se že posvetovali s svojim ginekologom?

DaNe